Ingyen napszemüveg Porsche tulajoknak

2017.08.15. 11:34

Meglepő, hogy milyen alapvető hibák maradhatnak akár olyan patinás gyártók modelljeiben is, amilyen a Porsche. A szélvédőben visszatükröződő világos műszerfal egy ilyen, ami miatt be is perelték az autógyártót. A kereset végül peren kívüli megegyezéssel zárult, ebben szerepel, hogy az autógyártó fizeti a tulajdonosok napszemüveg-vásárlását.

beigeporscheinterior

A bírósági eljárás azokról a 2007 és 2013 között gyártott Porsche modellekről szólt, amelyek Cognac, Luxor Beige, Natural Brown, Platinum Grey vagy Sand Beige – azaz világos – belső térrel készültek. A gondot ezeknél az okozza, hogy a műszerfal teteje sem sötét színű, így a burkolat napsütésben vakítóan tükröződik a szélvédőben. A megállapodás egyik pontja szerint a Porsche minden tulajdonosnak fizet egy napszemüveget az 50 és 175 dollár, azaz kb. 13 és 45 ezer forint közti ársávban.

Bár más gyártó esetében nem tudunk róla, hogy bíróság elé került volna az ügy, több típusnál láttunk már hasonlót. Úgy néz ki, néha valakinek eszébe jut egyes autógyáraknál, hogy kezdhetnének valamit a műszerfal tetejével, míg ismét be nem bizonyosodik, hogy bármi, amit ott helyeznek el, borzasztó zavaró a sofőr számára.