Hammond-baleset: büntetik a szervezőt

2017.08.20. 07:11

A The Grand Tour jelenlegi és a Top Gear korábbi műsorvezetője, Richard Hammond még júniusban szenvedett súlyos balesetet egy svájci hegyi felfutón. Az általa vezetett Rimac Concept One szupersportkocsi lényegében megsemmisült, ő pedig – bár saját lábán szállt ki – mentőhelikopter vitte kórházba.

crashed-rimac-concept-one-driven-by-richard-hammond--image-via-t

A Motorsport.com értesülései szerint a szervezők bírságra számíthatnak. A baleset a svájci hegyi felfutó bajnokságon történt, így az ország autósport-szövetsége is vizsgálta. Ők 1,3 millió forintnak megfelelő bírságot állapítottak meg, szerintük ugyanis az FIA szabályaiba ütközött az, hogy a The Grand Tour stábjának külön futamokat engedélyeztek. Ezzel pedig a sport érdekei ellen is vétettek.

A pénzbüntetésen kívül négy érintett személyt, Christian Müller versenyigazgatót és három pályabírót eltiltottak. Hat hónapra vonták be engedélyüket, így ebben az időszakban távol kell maradniuk az autósporttól.

Közben Hammond és a Rimac márka első embere, Mate Rimac leültek megbeszélni, hogy mi is történhetett pontosan. Bár a baleset kiváltó okait tekintve nem értettek teljesen egyet, a tapasztalatokat a jövőben még hasznosíthatják a fejlesztés során.