Eggyel több készülhet a LaFerrari Apertából

2017.08.28. 06:41

A tervezettnél eggyel több készülhet a Ferrari szupersportkocsijának nyitott változatából. A LaFerrari Apertából eredetileg 209 példányt akartak gyártani, de most beadták a derekukat, és bejelentettek egy 210. darabot is.

Az egyedi fényezésű-matricázású Apertát szeptember kilencedikén leplezik le. Akkor tartja ugyanis a Ferrari nagyszabású születésnapi buliját Maranellóban - idén ünneplik fennállásuk hetvenedik évfordulóját, már amennyiben történelmüket az első utcai modell megjelenésétől számítjuk.

A plusz egyes példányt jótékony céllal készítik az olaszok. Ugyanazon a napon, a Ferrari-gyárban tart majd árverést Leggenda e Passione címmel az RM Sotheby's aukciósház. Az utolsó Apertáért 3,5-4,7 millió dollárt remélnek, forintban kifejezve nem kizárt tehát, hogy az egymilliárdot is átlépi a győztes licit. Összehasonlításképpen: az utolsó (ötszázadik) zárt tetejű LaFerrariért 5,17 millió futott be. A bevételt ezúttal is jótékony célokra fordítják.

Az Aperta egyébként műszakilag teljesen megegyezik a sima LaFerrarival: a 6,3 literes V12-es és a villanymotor kombinációja 963 lóerős rendszerteljesítményt és 900 newtonméteres nyomatékot biztosít. A különbség a tetőnélküliségben rejlik. Az Aperta viszont nem nyitható keménytetőt kapott: alapból vászontetős, de extraként levehető karbonszálas keménytetőt is kínálnak hozzá.