Jönnek a Renault alapú Mitsubishik

2017.11.06. 13:59

Amióta a Nissan átvette a Mitsubishi irányítását, egyértelmű, hogy a kínálat teljes átalakítására számíthatunk, de az azért meglepő, hogy már jövőre megérkezhet az első Renault-Nissan alapokra építkező Mitsubishi. Ráadásul Európában indulhat a típus karrierje, ahol a Mitsubishi aktuális kisautóját, a Space Star – más piacokon Mirage – finoman szólva nem találta meg a helyét a piacon.

micu clio

Úgy hallani, az utódmodellt egyszerűen az aktuális Renault Clióból alakítják ki. A műszaki alapok biztosan ugyanazok lesznek, bár elképzelhető, hogy új karosszéria-burkolatot, és belső téri elemeket kap a Mitsubishi változat. Hasonlóan jártak el az aktuális európai Nissan Micra kialakításakor, így a Renault-Nissan tervezőinek már van gyakorlatuk egy ilyen feladat zökkenőmentes végrehajtásában. A pletykák szerint az új négyméteres modellbe ugyanaz a 900 köbcentis, háromhengeres turbómotor kerül majd, amelyet a Renault, a Nissan, a Dacia és a Smart típusaiban is alkalmaznak.

Az új kisautó persze csak az egyik első lépés lesz a Mitsubishi választék teljes átalakításában. Korábban már jelezték a Mitsubishi új, Nissantól érkezett vezetői, hogy tizenegy új modell bemutatását tervezik a következő évek során. Ezek közül hat lesz teljesen új típus, öttel pedig a jelenlegi modelleket váltják, Renault vagy Nissan alapok felhasználásával.