Bollinger: Land Rover hasonmás, Amerikából

2017.11.07. 17:37

A frissen villanyautó-gyártásra alapított cégek nagy része a Teslát igyekszik másolni, de szerencsére nem mind. A Bollinger például a létező legegyszerűbb formát találta meg: a doboz-terepjárókét. Távolról, halványan a Land Rover Defenderre is emlékeztet, de nem annyira, hogy ebből védjegy-pert lehessen kreálni. Viszont a B1 nagyon jól passzol az aktuális terepjáró-divatba, a hajtása pedig tisztán elektromos, így könnyen ebből lehet a legkörnyezettudatosabb terepjáró a Földön.

Jelenleg az a terv, hogy a kétmotoros, dobozforma szerzetet még az évtized vége előtt elkezdik forgalmazni, méghozzá kétféle kivitelben. A 60 kWh-s akkucsomaggal olyan 190 km-es hatótávot tud a B1, a 100 kWh-ssal viszont a 320 km-t sem tartják lehetetlennek a gyáriak. A két villanymotoros hajtás egyébként 355 lóerő összteljesítményű, és a kétfokozatú sebességváltóknak, valamint az elektronikusan vezérelt differenciálzáraknak köszönhetően a rendszer hibátlan terepjáró képességeket ígér.

A cég honlapján eddig mintegy tízezer érdeklődőt regisztráltak, de ezt egyelőre még nem tudjuk, hogy a Bollinger-féle autó, ha egyszer gyártani kezdik, milyen áron lesz kapható. Mindenesetre a cégnél arra számítanak, hogy az amerikai piac mellett 2020-tól elkezdhetik meghódítani a Közel-Keletet is, ahol jó terepjáró képességekkel sok mindent el lehet adni.