Komolyabb hatótávot kap a Fluence villanyos „utóda”

2017.11.24. 15:54

Bár egy ideje Európából kikopott, sok más országban tovább él a Renault Fluence. A Renault Samsunggal közös együttműködésének hála Dél-Koreában még egy faceliftet is kapott a villanyos változata.

Renault-SM3-Z.E.-1-850x445

Még a 2011-es Szöuli Autószalonon jött ki a Renault Samsung Motors az SM3 Z.E-vel, ami a Fluence helyi piacos változatának, az SM3-nak a villanyhajtásos kiadása volt. Lényegében ugyanaz az autó, amit 2014-ig Törökországban is gyártottak elektromos Renault-ként, de mára csak Dél-Koreában maradt fent. Ott viszont a jelek szerint hozza, amit várnak tőle, hiszen nemrég megkapta a menetrend szerinti félidei frissítést, ami sokkal több lett, mint egy ilyenkor szokásos fényszóró-igazítás.

Renault-SM3-Z.E.-4-850x610

A frissített SM3 Z.E. legfontosabb dobása, hogy kapott egy sokkal nagyobb akkucsomagot: az eddigi 22 kWh-s helyett innentől 36 kWh-ssal jár majd, amivel 57 százalékkal nagyobb lett a hatótávja: 213 kilométer. Jelen árfolyamon körülbelül tízmillió forintnyi vonért adják majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.