Már nem csak hobbijárgány a villany-Citroën

2018.01.09. 06:08

Az e-Méhari eredetileg afféle strandautónak készült, ami erősen korlátozza a lehetséges vásárlók körét. Eddig ugyanis csak vászontetőt kínáltak a típushoz, amely hűvösebb időben erősen korlátozta a típus használhatóságát. Ennek azonban vége: itt a téliesített változat.

A téliesítés nem teljesen kézenfekvő a készlet birtokában sem: külön burkolatot kell felszerelni a hátsó bukókeret elé és mögé, illetve a szélvédő és az első bukókeret közé. Lehúzható első ablakot így sem kapott a típus, helyette egyszerű elhúzható első ablakok biztosítanak némi szellőztetési lehetőséget. Mindezzel együtt a készlettel egész évben használhatóvá tehető az autó, amelyet korábban csak jó időben volt érdemes elővenni.

Az autó hajtásán is változtattak egy keveset: a motor nyomatéka mintegy 20%-kal, 166 Nm-re nőtt, így valamelyest javul az autó dinamikája, miközben a hatótáv egy töltéssel 200-ról 195 km-re csökkent. A keménytetős változat felára 1200 euró a vászontetős változat 19500 eurós alapárához képest.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.