Az Opel kihagyja az év legfontosabb autószalonját

2018.01.17. 11:03

Eddig elképzelhetetlen lett volna bármelyik nagyobb európai autószalon az Opel jelenléte nélkül, de a tulajdonosváltással ez is változik. A Genfi Autószalonon hiába keressük majd a német márka standját.

Az ok egyszerű: az Opel veszteséges, így ott spórol, ahol tud. És mivel az idén tavasszal nem mutatnak be új típust, az autószalonon való megjelenés is elmarad. Korábban ilyenkor összeütöttek volna egy tanulmányautót, hogy szó essen a márkáról a Genfi Autószalon kapcsán is, de miután az Opel már nem a General Motors európai részlege, hanem csak egy a PSA márkái közül, amely ráadásul jelentős veszteséget hoz, a gesztus az idén elmarad.

Ez várhatóan átmeneti helyzet: az Opelnél a következő három-négy évben a teljes modellpaletta cseréjét tervezik, így újdonságokban valószínűleg nem lesz hiány a későbbiekben. A korábbi hírek szerint már az idén jön a Combo Peugeot Partner alapú utódja, jövőre a Peugeot 208-as alapjaira épített Corsa, és ha minden igaz, már elkezdték a többi modell áttervezését is, hogy 2021-re a teljes kínálat a Peugeot két platformjára kerüljön. Ám a fejlesztésen kívül minden máson spórolnia kell az Opelnek, hogy csökkentse a veszteségeit, amelyek a legutóbbi adatok szerint 200 millió euró körül alakultak negyedéves szinten.