Újra lesz nagy Citroën

2018.01.18. 06:08

A Citroën márka vezérigazgatója, Linda Jackson ígért be legalább két új modellt, köztük egy nagyméretű személyautót is, bár az nemigen emlékeztet majd a korábbi C5-ösökre.

„Biztosan nem lesz egy újabb C5-ös. Ám tervezünk egy nagy személyautót, mivel ahhoz, hogy a kínálat teljes legyen, mindenképp szükség van rá. Egy nagy gyártó nem lehet meg anélkül, hogy teljes palettát kínáljon.” - mondta. Röviden arra is utalt, hogy a 2016-ban bemutatott Cxperience-hez hasonló modellre számíthatunk: „Tudom, hogy ez elfogultan hangzik, de szerettem azt a tanulmányt. Egész biztosan inspirációként szolgál majd a szériamodellhez...”

Korábban több, nagyobb modell is szerepelt a Citroën kínálatában, de a DS leválasztásával a DS5 márkát váltott, a C5 megszüntetését pedig a kora, és az iránta mutatkozó alacsony kereslet indokolta. Ráadásul hamarosan tovább csökken a márka által forgalmazott modellek száma, mivel a felújított Cactus lép a C4 helyére is. Ám Jackson arról is beszélt, hogy a kompakt kategóriában is erősítenének, már készül is valami új ebben a méretben.

Jackson szavaiból az is kiderült, hogy a márka vezetése tisztában van a problémákkal. Azt mondja, akkor vesztették el a jó irányt, amikor olyan konzervatív modellek gyártásába kezdtek, amilyen a legutóbbi C4 és C5 volt – ezzel kapcsolatban azt ígérte, hogy változtatnak ezen. „Egyet biztosan nem teszünk: nem készítünk újabb tradicionális típusokat.”