Ingyenes vezetéstechnikai tréning indul

2018.02.26. 16:31

„Vezess biztonságosan!” néven indít ingyenes vezetéstechnikai tréninget a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A kampány célja, hogy felhívják a figyelmet a vezetéstechnikai tudás fejlesztésének és szinten tartásának fontosságára. A márciusi tréningekre már jelentkezni is lehet.

A korábbi évek „Jól vezess!” programjához hasonló felépítésű tréningsorozaton márciustól júniusig összesen több mint ezer fő számára biztosítanak térítésmentes képzéseket a Groupama Tanpályán. Elsősorban a vész- és konfliktushelyzetek felismerésére, elhárítására készítik fel a járművezetőket.

A jelentkezőket több kategóriában várják: egyrészt a nemrégiben jogosítványt szerzett autósokat, azokat, akiknek 12 hónapnál nem régebbi, de legalább négy hónapos a vezetői engedélye. A következő két kategória a hatvan év alatti, illetve a hatvan év feletti szenior vezetők csoportja. A harmadik kiemelt célcsoport pedig a hivatásos járművezetőké: busz- és teherautó-sofőröknek is lehetőséget biztosítanak. Áprilistól motorosok is bekapcsolódhatnak, és elsajátíthatják a vészhelyzetek elhárítására szolgáló helyes technikát.

A jelentkezés részletes feltételei és az online regisztrációs űrlapok már megtalálhatóak a https://hungaroring.hu/vezessbiztonsagosan/ honlapon. Az időpontokat a regisztrációk beérkezésének sorrendjében töltik fel.