Igazi törpeautót építene a Jeep

2018.03.21. 12:57

A Jeep keresi a további növekedés lehetőségét, főleg Európában – ennek egyik eszköze lehet a valaha volt legkisebb Jeep.

2

Jelenleg a Renegade a kínálat alapmodellje: a Fiat 500X típus testvérmodellje a maga 4,2 méter körüli hosszával a városi kisautók és a családi kompaktok kategóriájának határán egyensúlyoz, de a márka egyik vezetője, Mike Manley szerint volna hely egy kisebb modellnek is. „Egyértelmű a kisebb SUV-k térhódítása Európában, de ezen felül Latin-Amerikában is volna helye egy ilyen típusnak.”

Műszaki szempontból tulajdonképp nem lenne akadálya egy kisebb Jeep elkészítésének: a Fiat rendelkezik a megfelelő műszaki alapokkal, a Pandából már most is léteznek összkerék-hajtású, emelt hasmagasságú változatok. Csupán egy új, önálló formatervre lenne szükség, amely magában hordoz valamit a Jeepek karakteréből.

1

A Jeep Európában egyelőre nem szerepel kimagaslóan: tavaly 107 ezer autót adtak el, ami 2%-os növekedést jelent, pedig korábban azt várta a Fiat-Chrysler vezetése, hogy az olyan, Európában sem túl nagy típusokkal, amilyen a Renegade és a Compass, akár félmillió fölé is növelhetik a márka európai eladásait.

Hogy a törpe-Jeepből végül lesz-e valami, arra várhatóan a márka következő ötéves tervének bejelentésével egy időben, június elsején derülhet fény.