Eladó a király BMW-je

2018.04.17. 16:34

A BMW az 1950-es években második felében gyártotta az 507-es roadstert. Eredetileg nagyobb sorozatban tervezték előállítani– évente ezernél is többről szóltak a tervek – de túl drága lett, így végül csak 252 példány készült.

Ennek megfelelően egy jó állapotú 507-es eleve egy kisebb vagyont ér, de akad néhány példány, amely a korszak hírességeinél kötött ki. Volt ilyen sportkocsija John Surteesnek, Elvis Presleynek, és Fred Astaire is használt egyet. A Bonhams most épp azt a példányt készül elárverezni Monacóban, amely II. Konstantin görög király tulajdonában volt.

A király még koronahercegként vehette át az autót 1959-ben, de csak 1967-ig használhatta, mivel akkor száműzték, és egészen öt évvel ezelőttig nem is térhetett haza.

Az aukció szervezői a szép állapotú, ismert előéletű hófehér sportkocsiért, amelyet egy 150 lóerős, 3,2 literes V8-as motor hajt, 2,1-2,6 millió eurót, azaz 650-800 millió forintnak megfelelő összeget remélnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.