Hibrid dízellel próbálkozik a Volkswagen

2018.04.28. 08:02

A Volkswagen a Bécsi Motor-szimpóziumon mutatta be az EA288 Evo nevű új, kétliteres dízelmotorját, amely számos teljesítményszinten lesz elérhető a közeljövő közepes méretű VW típusaiban.

ea288evo

Az új motor eleve hatékonyabb, mint közvetlen elődje: a gyáriak szerint az égéstér változtatásaival sikerült növelni a hatásfokot, és a feltöltőrendszer reakcióidejét is csökkenteni tudták. Ezen felül elektromos segédhajtást is tartalmaz, méghozzá egy igen olcsó, 12 voltos változatot, amelyet azonban már Li-ion akkumulátor táplál.

Az új hibrid-dízelből összesen kilencféle változat készül majd, 136 és 204 lóerő közti teljesítménnyel: ezek átlagosan 9%-kal erősebbek, mint a jelenlegi EA288 sorozat tagjai. Természetesen az új, kétliteres dízeleket is úgy alakították ki, hogy egyaránt beépíthetők legyenek a hosszmotoros Audikba, és a VW csoport MQB platformra épülő, keresztben álló motoros modelljeibe is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.