Mozgásban a terep-Rolls-Royce

2018.05.02. 17:47

A Rolls-Royce következő nagy dobása, a Cullinan már csak egy kis lépésre van attól, hogy bemutassák: a premiert 2018 május 10-ére, azaz jövő hét csütörtökre ígérik. Ám a prototípust némi álcázás alatt már most megnézhetjük, akár mozgás közben is.

Az újdonságon így is nagyszerűen látszik, hogy micsoda egy rettenetes nagy batár lesz. A szögletességét egyértelműen a Phantomtól örökölte, és ahhoz képest, hogy határozottan magas járműről van szó, meglepően széles a futómű nyomtávja. A látvány úgy általában stabil útfekvésről árulkodik, bár valószínű, hogy ehhez valamiféle szuper-kifinomult futóműre volt szükség, amely aktív elemekkel ellensúlyozhatja az óriási autó két tonna feletti tömegét.

A Cullinan, a Bentayga és az AMG G osztály közvetlen ellenfele könnyen válhatna az ellenszenvesség mértékegységévé. Talán ezért döntött úgy a Rolls-Royce, hogy a tesztelés dokumentálásához a National Geographic segítségét kéri, amelynél szelídebb arculatú partnert nehéz lett volna találni, de hogy ez segít-e elkerülni a Bentayga sorsát, azt még nem tudjuk.