A Hennessey tényleg rámegy a 300 mérföld/órára

2018.05.20. 10:05

Amerika leginkább végsebesség-orientált gyártójának még ebben az évtizedben meglehet a 300 mérföld/órás (484 km/h) végtempó. Már a Venom F5 novemberi bemutatásakor szóba került az álomrekord, ami végül hamarabb jöhet, mint vártuk.

hennessey-venom-f5-5

A texasi Hennessey onnan lehet ismerős, hogy régóta vívják cicaharcukat a Bugattival a kié a leggyorsabb közúton is használható autó címéért. Ebben a meccsben az amerikaiak eddig a Lotus Exige alapjaira épített Venom GT-vel voltak benne, jövőre viszont egy teljesen saját fejlesztésű és építésű autóval, a Venom F5-tel próbálkoznak majd. Egy 1,3 tonnás célszerszámmal, amit egy biturbós V8-as hajt majd közel 1600 lóerővel. Friss fejlemények szerint már az év elején, jóval a többi autó előtt legyártják az első példányt, hogy a rekorddal megcsinálja a hírverést a sorozat normál gyártás előtt.    

hennessey-venom-f5-6

A cégalapító John Hennessey egy friss interjúban egyértelművé tette, hogy továbbra is az álomhatár a cél. A Venom GT-vel lenyomtuk a Bugattit 2014-ben, mi lehet következő nagy cél? mondta az alapító a 300 mérföld/órás kísérlet kapcsán. A mérnökök kimatekolták és azt mondták, ha a gumiterhelést tudjuk kezelni, meglehet a 300 mérföld/óra – a Hennessey tehát optimista a rekordkísérlet előtt, amire valamikor 2019 elején kerül majd sor. A meccsbe viszont már beszállt a Koenigsegg is egy új csúccsal, úgyhogy az a bizonyos kísérlet már nem csak a Bugatti ellen megy majd.    

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.