A Toyota nyert Le Mans-ban

2018.06.17. 16:19

Ha volt is átok a japánokon, többé már nincs: történelme első sikerét szerezte a Toyota a Le Mans-i 24 óráson. Ha ellenfelek nélkül is, de összejött a győzelem a Toyotának, méghozzá az első Le Mans-ozó Fernando Alonso-féle trióval.

bre

Ahogy várható volt, kevés élkategóriás izgalommal ment le az idei Le Mans, ami arról lesz emlékezetes, hogy a Porsche kiszállásával a Toyota lényegében egyedüli csúcskategóriás csapatként vett részt rajta. Az óriási ziccerrel éltek is: az esélyesebbnek tartott Alonso-Nakadzsima-Buemi toyotás hármas hozta el az első Le Mans-i sikert a csapattárs Lopez-Kobajasi-Conway-trió előtt. A harmadik helyen, tizenkét körös hátrányban a Rebellion autója jött be, ahogy a negyedik hely is a privát gyári csapaté lett.

Df5TvrqXkAA2PNW

Első kategóriagyőzelmét szerezte az összetett ötödik, LMP2-győztes G-Drive hármasa, akik két kört vertek a kategóriamásodik Signatech Alpine-ra. A GTE Pro idén is brutál szoros meccseket hozott, végül a 92-es Porsche szerezte meg a németek első GT-s sikerét 2013 óta. Egy kört vertek a csapattárs Porschéra, amit mindössze 26 másodperccel követett a célig a legerősebb fordos alakulat. 

Teljes eredménylista erre. A győztes trió öröme pedig:

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.