Videón a Porsche nürburgringi rekordja

2018.07.01. 09:40

A hírét már megírtuk, a videóval még adósak voltunk. A Porsche ugyanis nem tökölt sokat, még a rekord napján kiadták a fedélzeti kamera képét – így kicsit könnyebb elhinni az amúgy hihetetlen 5:19,546-os nürburgringi köridőt.  

Az a zseni a sisak mögött a német Timo Bernhard, a Porsche házi autóversenyzőinek egyike, kétszeres Le Mans-i 24 órás-győztes. Nyert ő már nagy versenyt a Nürburgringen is, a helyi 24  óráson konkrétan ötször győzött a Porsche csapat tagjaként, amivel még a futamon is rekordtartó. A pénteki új pályacsúcsát azzal a láncaitól megfosztott 919-cel futotta, ami nemrég a Spa-i pályarekordot is megdöntötte. Mint kiderült, Bernhard 5:19,546-os idejét ráadásul nem is a mostanában bevett távon, 20,6 kilométeren futotta, hanem 20,832 méter hosszú pályán, azaz minden szempontból párhuzamba állítható Stefan Bellof 35 éve futott, most megdöntött 6:11-es idejével.  

3

A Porsche igazán odaszólhatna a konszerntárs Volkswagennek, hogy ipakordjanak jobban a közszolgálattal, mert ők már egy hete adósak egy fontos fedélzeti videóval. A hasonlóan elképesztő új Pikes Peak-i csúcsot is megnéznénk már onboardban, de egyelőre semmi nyoma.