Villanyautóként jöhet hozzánk a szuperolcsó Renault

2018.10.02. 14:43

A Renault meglepő húzással tanulmányautóként mutatta be a Kwid mini-szabadidőautót, amelynek az európai megjelenését eddig hiába vártuk. Úgy nevezik, hogy K-ZE, és állítólag elektromos hajtásláncot építettek bele, így lesz az Indiában egymillió forintnak megfelelő rupiáért kapható szükségautóból a jövő megtestesítője Európában.

A részletek persze eltérőek: a K-ZE tanulmány szép gyöngyházfehér fényezést kapott kék tetővel, jó nagy kerekeket és teljesen új orr-részt terveztek rá, de azért így is felismerhető benne a filléres Kwid. A méretéhez képest ráadásul egész tisztességes hatótávolságot ígér hozzá a Renault. Azt mondják, 250 kilométert is elmegy egy töltéssel, ami annak fényében, hogy a hasonló méretű Volkswagen e-Up! hatótávja 160 kilométer, egyáltalán nem rossz.

További részleteket egyelőre nem tudunk, sem azt, hogy mekkora akkumulátorcsomaggal érték el mindezt, sem az, hogy mekkora a K-ZE teljesítménye, gyorsulása, végsebessége vagy a töltési ideje, de ha tényleg készül majd szériaváltozat, ami egyáltalán nem lehetetlen, ezekre is biztosan fény derül majd.

További cikkek a Párizsi Autószalonról

Talán nem elég drága a benzin?
Miközben a legnagyobb gyárak már kigurítanak egy-egy széria villanyautót, de a nagy lé a böszme SUV-kból van. Egy félreeső csarnokban viszont a mobilitás új, kísérleti módjai szomorkodnak.
Új BMW 3-as: ez tényleg ekkora?!
Hamarosan a 3-as BMW-kben is kötelező lesz a zölden világító EXIT tábla az ajtók fölé, olyan hatalmas a kocsi.