Soha nem használt 25 éves BMW-t valaki?

2019.01.03. 13:05

Bár az E34-es 5-ös BMW manapság még épp nem lépett régiautó-státuszba – még nem vesztek ki a leharcolt, filléres példányok – a teljesen újszerű állapot olyan ritka, hogy már jelentős értéket képvisel. Ilyen autóból találtak nemrég néhányat Bulgáriában, és úgy tűnik, ezeket hamarosan árverésen lehet majd megvenni.

Az 1994-es évjáratú, hathengeres 520i-ket és 525i-ket állítólag egy autókölcsönző cég rendelte meg, de végül a kereskedőnél ragadtak. Egy helyi lap értesülései szerint kaptak némi karbantartást – cserélték bennük a folyadékokat – de a fotókon látszik, hogy a mostoha tárolási körülmények miatt a kipufogórendszeren és néhány gyengébben védett alsó elemen már felbukkant némi rozsda. Ezen felül problémát okozhat még a forgalomba helyezés, hisz Euro 1-es autókról van szó, amelyeket Bulgáriában biztosan nem kaphatnak rendszámot. Ugyanakkor van egy kiskapu: Németországban már átminősíttethetők nosztalgia-járműnek és levizsgázhatnak, ezután pedig már bárhol forgalomba helyezhetők az EU területén.

Ez is indokolhatja, hogy 15 ezer eurós, vagyis kb. 4,8 millió forintos kikiáltási áron tervezik elárverezni a teljes készletet, de valószínű, hogy így is gyorsan elkapkodják majd az autókat, hiszen ilyen állapotú E34-es már régóta nem lelhető fel sehol, vagy ha igen, legfeljebb néhány hozzáférhetetlen példány, múzeumok raktáraiban.