Kombit csináltak az egyik legsportosabb szedánból

2019.03.31. 14:28

Egészen pontosan shooting brake-et, de a végeredményen ez mit sem változtat: A Maserati Quattroporténak kifejezetten jól áll az ötajtósság.

maserati-quattroporte shooting brake 3

A képek láttán könnyen hihetnénk azt, hogy maga a Maserati szánta el magát egy kombi piacra dobására, de a valóság egészen másképp fest. A munkát egy alapvetően veteránautók restaurálására szakosodott brit úriember, Adam Redding végezte el egy ügyfele megrendelésére. Az alap egy 2016-os, alig 14 ezer kilométert futott Maserati Quattroporte szedán volt, az orrában egy V6-os turbódízel motorral és nyolcsebességes automatával.

Reddingnek 1500 órányi munkára volt szüksége, hogy elkészítse a szériában sosem létező shooting brake változatot. A végeredmény a fotók alapján elég szép lett, nehezen mondanánk meg róla, hogy nem gyári specifikációról van szó.

Az átépítő műhelyeket nem először ihlette meg a Quattroporte szedánok alapból is sportosan elegáns formája. Az előző generációból is készült kombi változat Bellagio Concept néven, amit 2013-ban egy aukción adtak el 100 ezer dollárért. Állítólag pont erről az üzletről maradt le az autó megrendelője, aki máris túladna a különleges autón, de árat nem írnak a hirdetési oldalon.