Kiszivárgott fotón az új Renault Zoe

2019.06.15. 16:20

Kevesebb, mint egy hónappal a hivatalos bemutató előtt kikerült az internetre egy fotó a Renault következő elektromos autójáról, ami a Zoe második generációja lesz.

renault zoe kiszivargott-foto

Egyelőre csak egyetlen fotót láthatunk az új Zoéról, de a változások így is szembetűnőek. Új, ledes lámpákat kapott az autó és a Renault aktuális formajegyeit is láthatjuk a Zoén, így a típusjelzés is felkerült a jelvény alá. Többnek tűnik ez egy sima faceliftnél, de az arányok gyanúsan hasonlítanak a 2012-ben megjelent aktuális modellre.

A Renault dizájnfőnöke meg is erősítette a feltételezést: a hamarosan érkező új Zoé inkább egy erősebb ráncfelvarrás lesz, mintsem teljesen új generáció, így több, mint valószínű, hogy a típus alapjain sem változtatnak. Vélhetően a belső arculatot is hozzáigazítják a mai igényekhez, de műszaki fronton valószínűleg nem lesz túl sok újdonság.

Habár pletykálnak egy egész Renault-Nissan-Mitsubishi márkaszövetségben alkalmazható új villanyautó-platformról, de sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy a Zoénál még megtartják a ma is használt alapokat. Ha így döntenek, akkor a WLTP szabvány szerinti 300 kilométer körüli hatótáv sem változhat érdemben, amin legutoljára a 2018-as modellfrissítéskor emeltek. A Renault célja, hogy 2022-re nyolc elektromos modell szerepeljen a palettáján.