Illegális gyorsulási versenyekre vadászott péntek este a BRFK

2019.07.14. 21:22

Az áprilisinál szerényebb eredménnyel, de újra budapesti illegális gyorsulási versenyeknél ellenőriztek a BRFK rendőrei. Ezt a razziát most négy forgalmi bánta.

gyorsulási verseny razzia.png

Áprilisban egy pénteki este már tartott a BRFK a mostanihoz hasonló ellenőrzést. Akkor óriási erővel vonultak ki Újpestre, lezártak több utcát és összesen 53 autót és utasait ellenőrizték. A most pénteki, azaz 12-ei komplex ellenőrzés a Police.hu közleménye szerint szerényebb volt annál, de négy kerületet is érintett: a közlekedési járőrök ellenőrizték az Óceánárok utcát a IV. kerületben, a XIII. kerületi Váci utat, a XV. kerületi Városkapu utcát, valamint a XXII. kerületben a Bányalég utca környékét.

A BRFK talán végre tényleg fellép az éjszakai órákban előforduló illegális gyorsulási versenyek ellen, legalábbis a közleményükben azok "visszaszorítása" megfogalmazott cél. Ennek szellemében a pénteki ellenőrzésen nem csak az autókat vizsgálták, de azzal összhangban traffipaxoltak is: összesen 228 felvétel készült, volt olyan autós, aki gépjárműjével 50 kilométer/óra megengedett sebesség helyett 125 kilométer/óra sebességgel közlekedett - írja a közlemény.

Az autókat a Fővárosi Kormányhivatal III. Kerületi Hivatal Közlekedés Felügyeleti Főosztályának munkatársaival közösen vizsgálták, etéren hét jogsértést tapasztaltak; négy autó forgalmiengedélyét azonnal bevonták, a sofőrök helyszíni bírságot is kaptak, hárman pedig megszegték a közlekedési szabályokat, ezért eljárás indult ellenük.