Elkészült az új császári Toyota

2019.09.23. 15:11

Ugyan már május óta Naruhito a japán császár, a Toyota csak a napokban mutatta be a kifejezetten számára kifejlesztett nyitott Century luxusautót, amelyet kifejezetten parádés alkalmakra szánnak.

A császári udvar azért jellemzően hazai autókat használ nyilvános megjelenései alkalmával – jellemzően azokat a magasított, előző generációs Toyota Centurykat, amelyekkel 2006-ban váltották le az ősöreg Nissan Prince flottát – de arra az esetre, ha nyitott autó kellett, eddig egy fekete Rolls-Royce Corniche állt a császári pár rendelkezésére. Most azonban ehelyett is Toyotát kap az udvar, amelyet a legújabb, hibrid hajtású Centuryból alakítottak ki.

Ránézésre a tető hiányán túl nincs sok eltérés a zárt Centuryhoz képest, bár annyit azért elárultak, hogy a hátsó üléssort négy centivel megemelték, hogy jobban látsszon a császár és felesége az őszi beiktatási ünnepségeken.

Ahogy korábban a magasított császári autókból, tudomásunk szerint ebből a kabrióból sem készül több, így ilyet is csak a japán uralkodó használhat majd, senki más.