Novemberben érkezik a Ford Mustang-fazonú terepjárója

2019.10.25. 13:26

A Ford vezetői egy ideje már beszélnek erről a fura szerzetről: a Mustang-szerű elektromos SUV-ról azonban mindeddig nagyon kevés konkrétumot árultak el. Pedig a premier már csak hetekre van, de most is csak a sziluett néhány vonalával jutottunk közelebb az autó megismeréséhez.

Ez alapján úgy tűnik, a Mustang stílusát a hátsó lámpák, és a motorháztető vonala hordozza majd leginkább, az utastér viszont jóval tágasabbnak ígérkezik. A tetővonal is csaknem vízszintes, csak az ablakok felső pereme ível úgy lefelé, ahogy a kupékon szokott. Ennyiből is sejthető, hogy elég látványos, ugyanakkor tűrhetően célszerű járművet építettek a Fordnál.

A Ford korábban 600 km-es hatótávot ís ígért, amiből arra lehet következtetni, hogy a Mach 1, illetve Mach E néven is emlegetett modell egyáltalán nem lesz olcsó. Leginkább a Tesla Model X-szel, a Jaguar I-Pace-szel és az Audi E-tronnal tartozhat egy ligába ilyen szempontból. Ám ez egyelőre nem olyan lényeges szempont: a szélesebb tömegeket később olcsóbb villanyautókkal tervezik meghódítani, ez a modell inkább szimbolikus jelentőségű, azt jelzi, hogy a Fordnál is megkezdődött a villanyautó-korszak.

A világpremiert az Egyesült Államok nyugati partján 2019 november 17-én vasárnap este tartják, ami nálunk már hétfő hajnalra esik. A típust a tervek szerint most még csak tanulmányként láthatjuk, de már 2020-ban elkezdődhet a szériagyártás.