Jön az újabb kis Mercedes, a GLA

2019.11.26. 12:01

Már csupán néhány hét választ el bennünket a következő fronthajtású Mercedes újdonság, a GLA világpremierjétől, ezért – hogy megalapozza az érdeklődést – a Mercedes közölt némi előzetest a típusról.

Az álcázott prototípusról készült fotók, és a sötét sziluett-kép alapján is sejthető, de az előzetesként közölt gyári adatok is megerősítik, hogy az új GLA arányain sokat változtatnak a modellváltás kapcsán. A hossza fél centivel csökken, miközben a magassága 10 centivel nő, és a fotókon úgy tűnik, a hasmagassága eközben szintén csökken, ami azt sejteti, hogy ezúttal a belső tér növelésére koncentráltak a tervezők.

Alighanem az is szerepet kapott a hossz csökkentésében, hogy még véletlenül se versenyezzen a GLA a nagyobb GLB-vel, a magasság növelésével viszont így is javíthattak a térkínálaton, azaz az előrelépés érzése így sem marad majd el.

A második generációs GLA bemutatóját december 11-ére ígéri a Mercedes.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.