Ausztrál Nagydíj sem lesz az idén

2020.03.13. 10:23

A Formula-1 jogtulajdonosa, az Melbourne-i futam szervezői és a csapatok megállapodtak: az idén nem lesz Ausztrál Nagydíj.

melbournegp

Azt követően született meg a döntés, hogy a McLaren csapat egyik tagjának vírustesztje pozitív lett, így a csapat már korábban jelezte, hogy nem indul el Melbourne-ben. A pálya által kiadott közlemény szerint a jegyek árát visszatérítik.

Jelenleg elég bizonytalan a folytatás is: a március 22-i Bahrain GP az országban érvényes beutazási tilalom miatt szintén elmaradhat, az április 5-ére tervezett Vietnámi Nagydíj sorsa még kérdéses, a Kínai Nagydíj elmaradásáról pedig már megszületett a döntés. Ezzel jelenleg úgy fest, hogy a naptár első, tényleg megrendezésre kerülő versenye a május eleji Holland Nagydíj lehet, feltéve, hogy addig Európában javul a járványhelyzet.

Több más nemzetközi versenysorozat is hozott az elmúlt napokban hasonló döntéseket. A Formula-E például a teljes évadát elhalasztja két hónappal, és az FIA WEC, illetve az IMSA hosszú távú sportkocsi-versenyeit sem tartják meg a floridai Sebringben.