Magyar Suzuki: rendkívüli intézkedések

2020.03.17. 11:37

A szentgotthárdi Opel-gyárhoz hasonlóan a Magyar Suzuki Zrt.-t is megkerestük, hogy adjanak részletes tájékoztatást a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben hozott intézkedéseikről. Van meglepetés: egyelőre tovább termelnek. 

A0D0206

A helyzet percről-percre változik, ezt fontos figyelembe venni, amikor a Suzuki-gyár Totalcarnak adott nyilatkozatát olvassuk. Az esztergomi üzemben tegnap hozott intézkedések keretében helyi operatív törzs alakult, amely folyamatosan azon dolgozik, hogy a Suzuki munkatársainak egészsége ne kerüljön veszélybe. Igyekeznek a gazdasági veszteségeket is minimalizálni, áll Bonnár-Csonka Zsuzsanna kommunikációs vezető levelében. 

A Magyar Suzuki Zrt. Szlovákiából és Budapestről már nem indít buszjáratokat, így a magyar fővárosból csak azok a munkatársak dolgozhatnak, akik saját járművet használnak.  A gyárban délelőttös műszak indult, miközben a délutánit törölték, a gyakornokok munkavégzését pedig felfüggesztették és a 60 év feletti munkatársak szintén nem állhatnak munkába, egészségvédelmi okokból. Akinek munkaköre engedi, otthonról is dolgozhat. 

A Magyar Suzuki hetekkel ezelőtt törölt minden külföldi üzleti utat, illetve olyan találkozót, amelyben más országokból érkező vendégeket fogadott volna, sőt, a külföldi partnerek nem is léphetnek be a gyárba. A belföldi partnerek csak akkor látogathatják az esztergomi üzemet, ha a két korábbi hétben nem jártak külföldön. Erről az érkezőknek nyilatkozatot kell tenniük. A cég arra ösztönzi munkatársait, hogy megbeszéléseiket lehetőleg valamilyen online felületen folytassák, esetleg telefonáljanak. 

Kézfertőtlenítésre eddig is mindenkinek volt lehetősége, de ilyen fertőtlenítési lehetőségből többet alakítottak ki az utóbbi időben, egyúttal mindenki figyelmét felhívják a kézmosás fontosságára.