Új jelvényeket védetett le a Nissan

2020.03.20. 15:06

Több országban is jogi védelmet kért a Nissan két új jelvényre. Az egyik a Nissan logó egy újabb, egyszerűsített változata.

Arra nézve, hogy mi a cél a két új jelvénnyel, egyelőre csak találgatásokat ismerünk. A jellegzetes, áthúzott Z egyelőre a kanadai és az új-zélandi védjegy-hivatalnál lehetett találkozni – az eljárás része, hogy a védelem tárgyát nyilvánosságra hozzák, hogy kiderülhessen, valaki más jogot formál-e rá – ami arra utal, hogy ezeken a piacokon valamit terveznek a sportkocsi-típusjelzésként használt betűvel.

A jelenlegi 370Z sportkocsi nem mai darab, 2008 óta van piacon, és az utódlása legalábbis kétséges volt eddig. És bár hallani pletykákat egy turbómotoros utódról 400Z néven, a sorsa legalábbis kérdéses, különösen azóta, hogy kiderült, épp a túl sokféle, nem elég kelendő modell miatt működik veszteséggel a Nissan.

Az egyszerűsített, pár vonalból álló Nissan jelvényre több országban kértek védelmet: Nagy-Britanniában, Chilében, Peruban és Uruguayban biztosan. Lehetséges, hogy teljes logócsere lesz, mint a Volkswagen esetében, de az sem lehetetlen, hogy a BMW-hez hasonlóan csak a cég által kibocsátott dokumentumokra szánják.