Elmarad az új Hummer bemutatója

2020.04.30. 10:18

Bár nem valószínű, hogy Európában valaha bemutatták volna, a GMC Hummer egyike a 2020-as év legizgalmasabb újdonságainak. Ez a típus már a General Motors új villanyautó-alapjait használja, és a világ egyik legismertebb autóipari márkanevét támasztja fel.

gmchummerevpv

Nagyon sokat egyelőre nem lehet tudni a GMC Hummerről: korábban egy olyan előzetest mutattak, amelyen leginkább a Hummer felirat látható, egy eléggé szokatlan orr-részen. Emellett annyit árultak el, hogy a gép ezer lóerő összteljesítményű lesz, és 3 másodperc alatt gyorsulhat 96 km/h-ra.

Ez lenne az első autó a GM kínálatában, amely nem a környezettudatos vásárlóknak igyekszik villanyautót eladni. A Chevrolet Bolttal szemben, amely hétköznapi megjelenésű, de aerodinamikailag elég hatékony kompakt egyterű, sőt, amerikai mércével kisautó, ez várhatóan nagy, nehéz és látványos gép lesz, vaskos formákkal, és árcédulával. Olyan autó, amilyenekből Detroit, és a GM az elmúlt évtizedben a profitja nagy részét szerezte, csak elektromos hajtással.

A premiert a GM kereskedők nagygyűlésén tartották volna május 20-án, Las Vegasban, de az Egyesült Államok nagy részén valamiféle kijárási korlátozás van érvényben, így az esemény is elmarad. A cég szóvivője szerint még nem döntöttek arról, hogy a Hummert hogyan és mikor mutassák be, de természetesen az internetes leleplezést is fontolgatják.

Bár a GM fejlesztései is állnak, a GMC Hummer gyakorlatilag készen van, így azt mondják, a terveknek megfelelően gyártásba mehet 2021 második felében.