13 forgalmi bánta ezt a szegedi razziát

2020.05.20. 13:12

De volt ott 18 másik autós is, akit műszaki vizsgára köteleztek. A budapesti razziák után most Szegeden tartott nagy tuningautós ellenőrzést a rendőrség. 

Hogy a fővárosban időnként lecsap a BRFK egy-egy tuningautós csoportosulásra, esetleg egy össznépi illegális gyorsulgatás résztvevőire, az nem újdonság. Áprilisban Újpestről, júliusban egy komplex, több kerületet érintő akcióról, szeptemberben pedig Angyalföldről jött hír ilyen razziáról, kimondottan tuningautósokat célzó, összehangolt vidéki akciókról viszont nem jönnek a hírek. Most jött egy. A Police.hu írja, hogy a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei a Közlekedési Felügyelet munkatársaival közösen tartottak közlekedésrendészeti ellenőrzést a hétvégén Szegeden.

Bár a képillusztrációt most sem vitte túlzásba a közlemény, a széttaposott gumi és az igénytelenül befaragott kipufogó után lehetnek fogalmaink, hogy mire mehetett el az a sok bírság. Merthogy szórták szépen. Az akció részeként volt sebességmérés is, de a résztvevők számára a fájdalmasabb intézkedés inkább a kiterjedt műszakiállapot-felmérés lehetett, ahol szúrós szemmel keresték az engedély nélküli átalakításokat.

Az akció mérlege pedig: a járőrök öt alkalommal éltek figyelmeztetéssel, 14 esetben helyszíni, míg kétszer közigazgatási bírságot szabtak ki, továbbá két autós ellen szabálysértési feljelentést tettek. Ezenkívül 13 jármű forgalmi engedélyét vonták be, illetve 18 autót köteleztek műszaki vizsgára.

Hogyan lehet egyáltalán legális, ami utólagos, ami tuning? Volt erről egy hosszú beszélgetésünk, ajánljuk a témában. Íme: