Tökéletes kicsinyített luxusterepjárót készít a Rolls-Royce

2020.05.22. 13:01

Kiemelkedő minőségű makettről van szó, amely nyitható ajtókkal és világító lámpákkal igyekszik tökéletesen utánozni az életnagyságú Cullinant.

A viszonylag nagy méretű, 1:8 méretarányú Cullinan makett állítólag több mint ezer alkatrészből, nagyrészt kézi munkával készül, de külön nem lehet megszerezni: azok kapják, akik a Rolls-Royce giga-SUV-jából rendelnek egyet. A hibátlan játékszer állítólag tökéletes másolata lesz a megrendelő autójának, színében és részletmegoldásaiban is precízen követi azt: még a műszerfal mintázatát és a fejtámlák hímzését is pont olyanra készítik, amilyenek az eredeti autón.

A kisautóhoz egy közel egy méter széles vitrin is tartozik, így aki ki szeretné állítani az otthonában, vagy másutt, az ezt is stílusosan teheti meg. A makett kapcsán Sir Henry Royce, az egyik cégalapító mondását idézi a gyártó: „Apró dolgokon múlik a tökéletesség, de a tökéletesség nem apróság.” Nehéz is lenne ezt jobban összefoglalni – kár, hogy itt a tökéletesség megtapasztalásához előbb ki kell adni 315 ezer eurót egy megkérdőjelezhető stílusú luxus-SUV-ért.

Abban viszont kár kételkedni, hogy ezek a makettek később komoly gyűjtői ereklyék lesznek, miközben a szuperkomplikált Cullinan-ek újkori értéke néhány évtized alatt semmivé enyészhet.