Hiába várjuk a következő Lexus IS-t?

2020.06.03. 06:26

A holland importőr értesülései szerint a Lexus európai képviselete úgy döntött, a következő IS-t, amely hamarosan bemutatkozik, már nem hozzák a kontinensre.

Lexus IS 2021 gyári előzetes
Lexus IS 2021 gyári előzetes

Hivatalos indoklás egyelőre nincs, de az eladási adatok alapján sejthető, hogy mi húzódik meg a háttérben. Tavaly a márka eladásainak úgy 80%-át tették ki a szabadidő-autó jellegű típusok. Ráadásul az IS még a személyautók között sem számít igazán népszerűnek: tavaly alig haladták meg az eladásai a 3200 példányt.

Valószínű, hogy a Lexus hagyományos szedán-kínálatát két típusra szűkíti Európában a jelenlegi IS kivezetésével: a csúcsmodell, az LS mellett csak a Camry-alapú ES-t tartják meg. Az eladások zömét úgyis a két kisebb méretű SUV, az NX és az UX hozza. Korábbi hírek alapján az is lehetségesnek tűnik, hogy később egy még kisebb szabadidő-autót is bemutatnak, a Yaris Cross alapjain.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.