Alvázas terepjáróból is újat készített a Toyota

2020.06.05. 13:02

Mifelénk az ÁFA-visszaigénylés lehetősége miatt járnak sokan pickuppal terepjáró helyett, ezért is ismeretlen errefelé a zárt karosszériás Fortuner. Pedig hétszemélyes utasterével nagycsaládosoknak is jó lehetne.

A Toyota az átdolgozott Hilux-szal együtt mutatta be a Fortuner terepjáró legújabb változatát is. A műszaki alapok azonosak, így itt is felbukkan a 204 lóerős 2,8 literes turbódízel motor a 2,4 literes 150 lóerős mellett.

Amiben nagyon más irányba fejlesztették a terepjárót, az a karosszéria stílusa: míg a Hiluxot egyértelműen feltűnőbbé próbálták tenni, a zárt változat, ha lehet, még szerényebb külsőt öltött. A felső harmadánál kettéosztott hűtőmaszkot ugyan feldíszítették a széleken körbefutó betétekkel, de ezekből a végeredményen nem sok látszik: a krómszínű változat a fényszórókkal olvad egybe vizuálisan, a fekete pedig magával a hűtőráccsal.

A Fortuner talán népszerűbb is lehetne itthon, mint a Hilux, ha ez után is vissza lehetne igényelni a forgalmi adót, ám ameddig ez a lehetőség nem adott, addig aligha hozza ide a Toyota.