Felfüggeszti közös kutatását a BMW és a Mercedes

2020.06.20. 06:58

A BMW és a Mercedes régi riválisok, de több közös projektjük is akadt az elmúlt évtizedekben. Az egyik legfrissebb az a tavaly aláírt, hosszú távra szánt megállapodás volt, amelyet vezetést segítő funkciók közös kidolgozását célozta.

bmw mercedes selfdriving

A tavaly júliusban nyilvánosságra hozott program azonban egy évig sem tartott: most közös nyilatkozattal zárták le, mondván, hogy nyitva hagyják a közös munka folytatásának lehetőségét, de egyelőre mindkét cég a saját programja szerint, házon belül fejleszt a továbbiakban. Az eredeti elképzelés az lett volna, hogy megosztják az eddigi eredményeket, és közösen fejlesztenek autópályán működő részleges önvezető rendszert, illetve parkolás-automatizáló megoldásokat.

A BMW és a Mercedes, bár a rivalizálásuk régi, és ugyanannak a piacnak a legerősebb szereplői, valójában pertnerként jól illenének egymáshoz. Nemrégiben felmerült a komolyabb együttműködés lehetősége is – még közös műszaki alapokról is lehetett hallani – de úgy tűnik, végül mégsem képes együtt dolgozni a két német luxusautó-gyártó.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.