A csőd szélén a BBS felnigyártó

2020.07.18. 12:35

Az évezredben már másodszor kerül csődközelbe a prémium felnipiac egyik csúcsszereplője, a BBS. A 2007-es csődöt egy tulajdonosváltással túlélte a német gyökerű vállalat, de nem biztos, hogy megint sikerül neki.   

IMG 1680

Leginkább az autósportban és a különféle - de leginkább német - tuningcégek között kiemelten ismert felniszolgáltató a BBS. A vállalatot még 1970-ben alapították a németországi Schiltach városkában. Máig ide van bejegyezve a cég székhelye, de egy ideje már külföldi tulajdonban áll. Amikor 2007-ben csődbe került, egy belga társasághoz került, 2015 óta pedig a dél-koreai Nice Holdings Co. a fő részvényese. Ők nem akarják tovább vállalni a vállalat anyagi támogatását, így a BBS nemrég csődvédelmet kért.

A csődvédelmi eljárás alatt a BBS időt nyer. Egyrészt így egy ideig folytathatja a működését, másrészt ezalatt tárgyalhat a hitelezőivel és az érdeklődőkkel, hátha megint sikerül találni egy új tulajt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.