Pszichiátriai szökevény volt a pozsonyi pickup-gyújtogató

2020.07.23. 16:07

Nem valamiféle alvilági csapás vagy egy átvert ügyfél bosszúja volt a május végi pozsonyi gyújtogatás, egy pszichiátriáról megszökött, beszámíthatatlan férfi volt, aki a felvételen látható hidegvérrel lelocsolt benzinnel, majd felgyújtott néhány amerikai sportpickupot. 

4 271

Alaposan felizgatta anno a szlovák sajtót a pozsonyi gyújtogatás, amiben három Dodge RAM égett menthetetlenre, plusz megpörkölődött egy új Corvette. A kereskedést 200 ezer euró (70 millió forint) kár érte, de nem is a kár maga, hanem a gyújtogatás módja volt érdekes, mert ritkán látni ilyen kimért mozdulatokkal előadott rongálást fényes nappal. Annyira alvilágian volt flegma az egész mutatvány, hogy nehéz volt nem leszámolásra gondolni a biztonsági kamerák képét nézve, de mint kiderült, egész másról volt szó.

A videón látható férfinek komoly mentális gondjai vannak, olyan szintűek, hogy a gyújtogatás idején nem is lehetett volna szabadon, csak hát megszökött a pszichiátriai kezeléséről. Az ő szempontjából nézve ez a mázlija, mivel szakértői vizsgálat bizonyítja, hogy nem beszámítható, így pedig nem is ítélhetik el bűncselekményért.