Óriási villanybuszos beszerzésre készül Hamburg

2020.08.23. 14:48

Összesen 530 tisztán elektromos buszt vesz a következő négy évben Hamburg közlekedési vállalata. A Hochbahn AG európai gyártókkal oldja meg az óriási léptékű flottacserét. 

zrj

Az 1,8 millió lakosú Hamburg Berlin után Németország második legnépesebb városa. Mint a német nagyvárosoknak általában, Hamburgnak is kiváló a tömegközlekedése, csak buszvonalból 113 van itt, amit nagyjából ezer busszal szolgál ki a helyi BKK. Ennek több mint a fele lesz elektromos 2025 végére, amikorra teljesítené a város a tervezett nagy iramú négyéves flottacserét. 

f v

A 2021 és 2025 között lezajló nagy flottacseréről már minden fontos részlet eldőlt. 12 méteres, valamint 18 méteres buszokat vesz a város, a hosszabbakat csuklós kivitelben. Az 530 buszt három gyártó dobja össze: a Mercedestől és a szintén német MAN-től, valamint a lengyel Solaristól veszik majd őket. Dicséretes, hogy a város európai gyártókkal oldja meg a beszerzést, egyben érdekes látni, hogy a világ legnagyobb villanybusz-gyártója, a Magyarországon is gyártó kínai BYD kimaradt a buliból.