Nagyobbak és tágasabbak az új VW Golf kombi változatai

2020.09.09. 11:08

Az ötajtóshoz hasonlóan a Golf Variant is láthatóan nagyobb lett az elődjénél, ami elsősorban az utastér helykínálatában jelentkezik.

Az új kombi Golf teljes hossza 4,63 méter lett, a tengelytávja pedig 2,68 méter, azaz közel 12 centivel hosszabb és 5 centivel nagyobb tengelytávú, mint eddig. A csomagtartó méretén azonban ez alig látszik: a 611 liter nem kevés, de csupán hattal több, mint amit az előd nyújtott. A hátsó lábtér közel négy centivel lett ugyan nagyobb, de ezzel együtt is azt jelzik a számok, hogy az új Golf Variant térkihasználásban kevésbé jó, mint az elődje.

Az új Golf ezzel együtt jól használható kombinak ígérkezik: motoros nyitású hátsó ajtót, csomagrögzítő megoldásokat, és a csomagtérben 12 és 230 voltos elektromos csatlakozókat kínál.

Az Alltrack elsősorban külsőségeiben tér el a Varianttól: a műanyag kötényezés, az átdolgozott lökhárítók és az Alltrack feliratú ülések mellett a másik lényeges eltérés, hogy ez a változat csak állandó összkerék-hajtással lesz kapható. A gyáriak emellett lényegesnek tartották megemlíteni, hogy az Alltrack dízelmotoros változataival akár 2 tonnás utánfutó is vontatható.

Műszaki szempontból egyébként nincs érdemi különbség az ötajtós Golfhoz képest, bár a Variant eleinte nem kapja meg a 90 lóerős alapmotort: 110 és 150 lóerős turbós benzines, és 115, illetve 150 lóerős kétliteres turbódízel motorokkal lehet majd megvásárolni.

A Variant és az Alltrack bemutatásával válik teljessé a Golf nyolcadik generációja. A kombi forgalmazása még az idén megkezdődik, a terepjárós fazonú változat pedig a jövő év elejétől bukkan fel Európa utcáin.