Visszahívták az összes Polestar 2-est

2020.10.05. 11:57

A probléma nem teljesen új, hónapokkal ezelőtti esetekről is tudni, és úgy tűnik, a Polestarnak a média szélesebb körű figyelme is kellett hozzá, hogy érdemben reagáljon.

Szokatlan módon a visszahívás kapcsán sem derült ki, hogy pontosan miféle hibával kerültek gyártásba a Polestar 2-esek. Ám az valószínű, hogy az eddig forgalomba került 2200 autó mindegyikében jelen van, és azzal fenyeget, hogy az autó megáll, és többet nem indul újra. A Polestar PR részlege csak annyit árult el, hogy szoftverhibáról van szó, olyanról, ami nem érinti az autó egyetlen biztonsági rendszerét sem. Így kormányozni, fékezni az utolsó pillanatig jól tudnak az autók, csak haladni nem.

brokestar2

Állítólag a megállások átmenetileg orvosolhatók, ha az autót bezárják, és 10 percet várnak a következő indításig, de ez nem orvosolja magát a hibát. A dolog érdekessége, hogy a Polestar 2 szoftvere elvileg alkalmas távoli frissítésre, viszont ezt a szolgáltatást csak valamikor 2021 első felében tervezik beindítani, így addig a szoftverfrissítéseket csak a szervizek tudják elvégezni.