Kínos hiba miatt indít visszahívást a Ferrari

2020.10.24. 19:20

Egyszerűen kirepülhet menet közben a szélvédő mintegy ezer Ferrariból. A 2017 júniusa és 2020 júniusa között gyártott 812 Superfastekre emiatt visszahívást rendeltek el – egyelőre csak az Egyesült Államokban. A probléma Európában is jelen van.

DSC02000

Bár viszonylag sok autó, egészen pontosan 1063 példány érintett, mindeddig – szerencsére – csupán három olyan esetről lehet tudni, amikor valóban meg is történt a baj. Mindhármat Németországban jegyezték fel, de arról nem tudni, hogy okozott-e másnak sérülést vagy anyagi kárt a kirepülő üveg.

A Ferrari mindenesetre megkezdte a probléma kivizsgálását, és arra jutottak, hogy a gyártósorra vezethető vissza a hiba forrása. Úgy tűnik, összeszereléskor nem tisztították meg megfelelően a karosszéria azon részeit, ahol a hátsó szélvédő befekszik, így a ragasztás erőssége nem lett kielégítő. Az érintett autók visszahívása során a szakemberek természetesen ingyen kicserélik a problémás üveget.

Noha a 812 Superfast egyáltalán nem számít tömegterméknek, azért a tulajdonosoknak érdemes résen lenni a visszahívások alkalmával. Idén februárban Dél-Afrikában észleltek olyan csalási módszert, amely során visszahívási akcióról értesítik a tulajdonost, aki az elszállítást követően soha többé nem látja autóját.