Autószerelő műhelyből lett alkalmi drogelosztó

2021.07.02. 13:27

Autószerelő műhelyét használta drogüzletként egy 42 éves férfi. A rendőrök kedden kapcsolták le, amikor éppen a mogyoródi műhelybe tartott: Fóton útját állták, és nem hagytak neki esélyt a menekülésre. Az egyenruhások egy névtelen bejelentésnek köszönhetően göngyölítették fel az ügyet.

Mint kiderült, gyakran használt autóalkatrészes dobozokat az áru továbbítására. Egyik rendszeres ügyfele például nevelt fiát küldte hozzá a soron következő adagokért, miközben az alkalmi futárnak fogalma sem volt arról, hogy az ékszíj vagy a gyújtógyertya dobozában nem éppen az van, amit elsőre bárki gondolhatna.

A gyanúsított ruháját, autóját és műhelyét is átkutatták. Előkerült többek közt digitális mérleg, több százezer forint és némi euró, fehér porral szennyezett plasztikkártya, önzáró nejlontasakok – de nemcsak üresen, hanem kiporciózott kábítószerrel megtöltve is. A férfi drogtesztje kokainra pozitív lett.

A kihallgatás során beismerte a kereskedés tényét, és azt is, hogy egy ideje már foglalkozik kokainnal. Legtöbbször a műhelyben cserélt gazdát a szer, a 0,7 grammos csomagokat 22 ezer forintos áron passzolja el. Vélhetően jobban keresett ezzel az illegális biznisszel, mint az autószereléssel.

Forrás: police.hu