Megint le kell állítani a kecskeméti Mercedes-gyárat

2021.08.29. 09:34

A félvezető áramkör alkatrészek hiánya miatt a Daimler leállítja a termelést a jövő héten több üzemében, közöttük Kecskeméten is.

DSC09272

A rastatti és a kecskeméti Mercedes-Benz üzemekben leállítják a termelést a jövő héten - közölte a Daimler konszern pénteken hírügynökségi kérdésre adott válaszában. Mindezt azután, hogy ezen a héten már leállították a termelést a brémai üzemben, valamint a sindelfingeni üzem egyes részlegeinél. Az egymás utáni gyárleállások nyilván meglátszódnak majd a Daimler második félévi számain, bár az első félévben a hasonló leállások ellenére szép bevételt termeltek.

Arra a kérdésre, hogy hány alkalmazottat érint a jövő heti üzemleállás, a Daimler nem adott választ. A brémai üzem 12 ezer, a rastatti 6500, a kecskeméti pedig 4700 alkalmazottat foglalkoztat, míg a sindelfingeni üzem 25 ezret. Az említett négy telephelyen már az elmúlt hónapokban is történtek üzemleállások az alkatrészhiány miatt. Kecskeméten idén már háromszor kellett leállni a félvezető-hiány miatt, a legutolsó leállás három hétig tartott: július végén indult és épp napokban ért véget.