Teljesen Nissan alapokra költözne a Mitsubishi?

2021.09.14. 13:08

A Mitsubishi, bár 2016 óta áll a Nissan irányítása alatt, még mindig nagyrészt saját tervezésű platformjaira gyárt saját tervezésű autókat. Az első jelentős kivétel, az új Outlander, amely a Nissan X-trail alapjaira épül, az idén mutatkozott be, és a Nikkei Asia híre szerint a következő években hasonló típusokkal váltják le a Mitsubishi kínálat nagy részét.

Jelenleg állítólag nyolc különböző műszaki alapot használ a cég. Ezeknek a számát csökkentenék négyre, és az új platformok nagy része már a Nissantól jön, vagy közös munka eredménye lesz. Ugyanakkor a Nikkei szerint nem a Mitsubishi eltüntetése a cél, így a típusok külső-belső formaterve, ahogy az Outlander esetében is, önálló lesz, ezeket továbbra is a Mitsubishi fejleszti.

Ezek a hírek nagyrészt persze Japánra és Dél-Kelet-Ázsiára vonatkoznak, ahol a Mitsubishi viszonylag erős márkának számít. Európáról már korábban lemondott a cég, csak azért nem vonultak ki teljesen a piacról, mert a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség vezetése úgy döntött, a Renault gyárak helyi gyártású autókkal pótolják a Mitsubishi Japánban gyártott modelljeit 2023-tól.