Látványnak is őrült a Supra motoros Lamborghini

2021.11.09. 11:39

A SEMA Show-n elképesztő dolgok fordulnak meg évről évre – ez az átépített Lamborghini egy közülük. A Street Aero nevű műhely készítette, és az az érdekessége, hogy a Toyota legendás 2JZ motorját építettlék bele.

A 2JZ persze nem csak attól híres, hogy a Toyota Supra harmadik generációjának csúcsváltozatába építették, de arról is, hogy simán ezer lóerő fölé húzható a teljesítménye. Valószínű, hogy ezért is döntöttek a motorcsere mellett: a soros hathengeres Toyota motor legdurvább tuningjához sokkal több a kész, kipróbált megoldás, mint az Audi tervezte V10-eséhez, azaz a cserével olcsóbban lehetett megnövelni a teljesítményt. Emellett a mutatvány polgárpukkasztási potenciálja is nagyobb egy nagyságrenddel.

A Toyota motort egyébként egyetlen, nagyjából emberfej-méretű turbófeltöltő látja el nagy nyomású levegővel. Állítólag valahogy arról is gondoskodtak, hogy ne legyen több másodperces turbólyuk, ami egy ekkora feltöltőnél általában probléma szokott lenni.

Az átépített Gallardo egyébként nem csak a motorjában tér el a szériagyártású társaitól, de a teljes hátulját átépítették, a hátsó futóművet például nyomórudas megoldásra cserélték, vízszintesen elhelyezett rugóstagokkal, amelyek a hűtőrendszerrel együtt kilátszanak az autó oldalán.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi a terv a spéci géppel, de kiállítási tárgynak zseniális. Rendszámot viszont biztosan nem kap, már csak azért sem, mert a kipufogója csak két cső, amelyek egyenesen a turbófeltöltőtől vezetnek az autó hátuljához, hangtompítás nélkül.

Érdekel, hogyan lesz 1000 lóerős egy Supra motorja? Mutatjuk (szerk.)