Avokádó metállal köszön be Dodge-hoz a ‘70-es évek

2021.11.10. 15:57

Elképesztően jó humorral és picike önkritikával tudnak reklámokat csinálni vagy akár egyszerűen csak színeket elnevezni a Dodge-nál. Ez akkor sincs másképpen, amikor a Las Vegas-i SEMA Show-n kell nagyot villantani. A csillogóra fényezett, tuningolt vagy elektromos hajtással töltött gép közé a Holy Guacamole nevű Challenger R/T Scat Pack Widebody-val érkeztek.

6,4 literes, V8-as motorja 485 lóerős és közel 650 Nm nyomatéka van, amivel messze nem ez a legizmosabb verzió, viszont itt inkább a ‘70-es évek stílusa volt a lényeg, amihez remek érzékkel keverték ki a Rotten Avocado színt, melyet diszkrét retro dekorcsíkkal dobtak fel. Az ültetett futómű mellé 20 colos, ötküllős felnikkel szerelik, melyek szintén a múltidéző fazonúak.

Utasterében fabetét, zöld és sárga kockás kárpitozás idézi a régi Challengerek hangulatát. Mindez csak koncepció, de annyira remek részletek ezek, hogy biztosan többen megkívánták így a Challengert.

Vagy a guacamolet, mely a mexikói konyha egyik alapeleme. Szükséges hozzá 2 darab puha avokádó, szintén két paradicsom, egy kis hagyma, 1 gerezd fokhagyma, csípősséggel arányos habanero, jalapeño vagy akár csili paprika, koriander, só és lime leve. Mindez tulajdonképpen mehet az aprítógépbe, és elő is áll a Dodge-nál lassabb, ellenben finomabb guacamole.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!