Kiderült, mikor tér vissza a Lancia

2021.11.10. 06:03

Az már korábban is elhangzott, hogy a Lancia kap a Stellantis irányítása alatt még egy esélyt, és lassanként a konkrét menetrend is körvonalazódik.

delta sk

Az első cél nyilván a visszatérés Európába, miután az utóbbi négy évben csak az Ypsilon maradt az egykori kínálatból, és az is csak Olaszországban volt elérhető. Luca Napolitano, aki a Lancia márkát vezérigazgatóként irányítja, most azt is elárulta, hogy milyen ütemezéssel tervezik a visszatérést: 2024-től lesznek ismét kaphatók a Lanciák Európa néhány fontosabb piacán.

A tervekben egyelőre Ausztria, Belgium, Franciaország, Németország és Spanyolország szerepel, ezekben az országokban indul az újbóli bevezetés 2024-ben. Nyilván további országokban is megjelenik majd a Lancia, de várhatóan csak később.

A választék ekkorra elvben három autóból áll majd: az Ypsilon utódján kívül, amiből készül elektromos változat, egy SUV-jellegű modell, és egy kompakt ferdehátú fejlesztése zajlik éppen, valószínűleg a Peugeot-féle szabvány műszaki alapokon. Magyarán egy Peugeot 308/Opel Astra alapú, és egy Peugeot 3008/Opel Crossland alapú Lanciára lehet még számítani, természetesen eltérő formatervvel, de hasonló műszaki felépítéssel.