Még két évig maradnak a Dodge izomautói

2021.11.23. 08:53

A Dodge jövőjéről a márka igazgatója, Tim Kuniskis nyilatkozott, aki elmondta, hogy a nagy váltást 2023 és 2024 fordulóján hajtják végre. Ekkor tűnik el a kínálatból a Charger és a Challenger, a Hemi motor legtöbb változatával, így a 700 lóerő feletti, kompresszoros Hellcattel együtt.

Arról persze nem igazán beszélhetett a márkavezér sem, hogy mit terveznek a jövőre, de azért megpróbálta konkrétumok kiszivárogtatása nélkül körvonalazni a Dodge újdonságokra vonatkozó terveit. Állítólag már jövőre három, elég lényeges újdonsággal jelentkezik a márka.

Ezek közül az első már a jövő tavasszal bemutatkozik: ezt úgy írta le Kuniskis, mint a márka jövőbeli elektromos izomautójának tanulmány-változatát. Ez állítólag nem csak egy üres szobor lesz, hanem működőképes demonstrációja annak, amit a Dodge a saját jövőképének tekint.

Ezen felül még két új szériamodell is várható, valami hibrid hajtással – az iparági pletykák szerint a Durango SUV utóda lehet ez a modell, de ezt az igazgató nem erősítette meg – és 2022 végén érkezik egy harmadik valami, ami Kuniskis szerint nagyon, nagyon, de nagyon lényeges.

Természetesen a jelenlegi modellektől sem csendben búcsúzik a Dodge: állítólag a Charger és a Challenger típusokból is több különleges kiadás érkezik a következő két évben, mielőtt a gyártásukat leállítanák.