Látványos videó árulkodik a Lada Niva terepképességeiről

2021.12.12. 13:07

Idén nyáron végre visszatért a Lada kínálatába a Niva csúcsmodellje, a Bronto. Tavaly kényszerből állították le a gyártást, valamiféle technikai okokra hivatkozva. Ezt ugyan nem részletezték, de nyilván nem a csiphiányra volt visszavezethető a szünet. A Bronto nemcsak felszereltségben, hanem terepképességben is többet tud a mezei Niváknál, ezt pedig most egy látványos videóval hirdetik büszkén.

Mint láthatjuk, a sivatag homokja, vagy egy folyóátkelés sem lehet akadály, ha cél a csúcs meghódítása. A Brontónak egyébként három és fél centivel nagyobb a hasmagassága, így 240 milliméter. Erősített a futóműve, masszívabb gátlókat és rugókat kapott a sima Nivákénál. Kaphatunk hozzá olyan nyalánkságokat is, mint a terepmintás gumik, vagy a tetőre szerelt fényhíd – utóbbi a videóban szereplő autón nem látható.

Oroszországban a Bronto olcsóbbik, Luxe felszereltségű változata bő 4,1 millió forintnyi rubelért kapható, míg a jobban extrázott, és külsőre is eltérő – egyedi hűtőmaszkkal, ködlámpákkal felszerelt, teljesen körülműanyagozott – Prestige-ért közel 4,4 milliót kérnek. Ehhez képest a belépő-Niva éppen hárommillió alatt vehető.