C5 Aircross: rinópofa helyett még több LED

2022.01.12. 17:27

Az egyen-arculatok gyorsan elavulnak – ez látszik a Citroën C5 Aircross új változatán is, amely elég látványos frissítésen esik át hamarosan.

A legfontosabb újdonsága, hogy eltüntették róla a furcsa, kétszintes hűtőrácsot a lecsúszott fényszórókkal, amelyek talán a típus legmegosztóbb formai jegyei voltak. Ehelyett az új orr-rész másképp jellegzetes: az új fényszórókban elhelyezett dupla LED-csíkokat ritkásabb LED-füzér köti össze, és a Citroën jelvényt szintén kivilágították.

Más változások is vannak, az autó orráról például eltűntek a jellegzetes, funkció nélküli fémkeretek, amelyeket a teljes kínálat díszítésére használt a Citroën, csak oldalt hagytak belőle egyet az ajtó műanyag-betétjén. Hátul viszont csak a lámpatestek új belső felépítése jelzi a modellfrissítés tényét, a többi részleten nem változtattak, vagy ha igen, nem észrevehetően.

A belső tér változtatásai közül a nagyobb, 10 hüvelykes középső kijelző érdemel említést, amelynek a kedvéért a Citroën tervezői átrendezték a műszerfal középső részét: a képernyő feljebb került, a szellőzőrostélyok pedig a két oldaláról alá költöztek. Ezzel ugyan oda a műszerfal jellegzetes ritmusa, de ez a megoldás valószínűleg célszerűbb, és a kijelző méretének további növelését sem akadályozza.

A változtatásokkal a megújított C5 Aircross egyértelműen jobban illeszkedik az újabb Citroënek, a C4-es és a C5 X mellé, és így nyilván egyszerűbb lesz további 3-4 évig piacon tartani a típust.