18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Elgázolták a túszejtőt a holland rendőrök

2022.02.23. 14:55

Tegnap délután egy 27 éves férfi ejtette túszul az amszterdami Leidsepleinen az Apple Store egyik alkalmazottját. Lőfegyverrel és bombával fenyegetőzött, azt állította, ha nem teljesíti a hatóság a követeléseit, a magára erősített bombát felrobbantja. Szabad elvonulást és 200 millió eurónyi kriptovalutát kért cserébe a túsz életéért.

1

A holland rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre, köztük a Dienst Speciale Interventies (DSI), vagyis a Különleges Beavatkozó Szolgálat emberei. A DSI alapjárműve a BMW X5 Security Plus, amelyet a gyár szerel fel és páncéloz a különleges rendőri erők és a magas rangú politikusok részére. Az X5 Security Plus ellenáll a kézigránátos támadásoknak, kibírja az AK-47-es lövedékeit és 15 kilogrammnyi TNT sem tesz kárt az utasterében. Jól jött most ez a különleges jármű a DSI-nek, ugyanis egy ilyen BMW-vel ártalmatlanították az amszterdami Apple bolt túszejtőjét.

Történt ugyanis, hogy a több órányi tárgyalás és huzavona után a túszejtő jelezte, hogy megszomjazott. A DSI egy rendőrségi robottal a vészkijárathoz küldött neki innivalót. Miközben meg akarta szerezni a kapott szomjoltót, a túsz elfutott, de utánaeredt a bűnelkövető is, akit a készültségeben álló X5-ös BMW-vel a DSI egyik tisztje azonnal el is ütött. A túszejtő súlyos sérüléseket szenvedett, a túsznak viszont az ijedtségen kívül nem esett baja. Hamar kiderült, hogy a férfinél nem volt bomba. Végül nem ez lett a tökéletes bűncselekmény, a 27 éves elkövetőnek ezen az akción még gondolkodnia kellett volna, ugyanis a felépülése után több mint tízéves börtönbüntetésre számíthat.

A DSI leidsepleini akciójáról készült videófelvétel. Bár a felbontás alacsony, de vigyázat, erre az érzékenyebb lelkűek inkább ne kattintsanak:

A DSI BMW X5 Security Plusai vonulás közben: